Veneilijöille

Tervetuloa viihtymään kesän hienoimmassa purjehdustapahtumassa!

The Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtuma rantautuu Helsinkiin 4.-7.7.2024. 

Tapahtuma-alueena toimii kaupungin keskustassa Eteläsataman, Kauppatorin, Katajanokan, Kanavarannan ja Pohjoisrannan alue.

Tapahtuma aiheuttaa muutoksia sekä liikennejärjestelyihin että vesillä liikkumiseen. Osa aluksista voi saapua jo 2.-3.7., kaikkien tapahtumaan saapuvien alusten tulee olla satamassa viimeistään 4.7. klo 12.00 mennessä. Tapahtumaa rakennetaan 1.-3.7. välisenä aikana. 

Huomioithan veneillessäsi seuraavat asiat: 

  • Tapahtuma-aikana Etelä- ja Pohjoissatamassa on ruuhkaista etenkin alusten saapuessa ja lähtiessä, ja toivomme välttämään huviveneilyä alueella. 
  • Eteläsataman altaassa on vilkas vesibussiliikenne ja lisäksi tapahtuman aikana altaassa operoivat hinaajat suurten purjealusten apuna. 
  • Vironallas ja Katajanokan vierasvenesatama MarinaBay ovat poissa yleisestä käytöstä 1.-7.7.välisen ajan. Muita Helsingin vierasevenesatamia löytyy listattuna täältä https://www.myhelsinki.fi/fi/info/liikkuminen-helsingiss%C3%A4/veneilij%C3%A4n-helsinki 
  • Tarvittaessa järjestäjä voi joutua turvallisuussyistä rajoittamaan huviveneliikennettä väliaikaisesti silloin kun Tall Ships Races -aluksissa operoidaan. 

Parade of Sails sunnuntaina 7.7.2024

Purjeiden paraati eli Parade of Sails tapahtuu sunnuntaina 7.7. n. klo 12-14 välisenä aikana. Etelä- ja Pohjoissatamasta liikkeelle lähtevät purjealukset muodostavat paraatin Katajanokan kärjen kohdalla ja lähtevät liikkeelle Lonnan ohi kohti Kustaanmiekkaa ja edelleen kohti Harmajaa. Järjestäjä voi joutua rajoittamaan väliaikaisesti muuta vesiliikennettä paraatin aikana. Muiden veneilijöiden tulee huomioida, että veneilyväylät on jätettävä vapaaksi ja purjealuksiin tulee pitää riittävää etäisyyttä. 

Paraatia voi seurata myös maista käsin esim. tapahtuma-alueelta tai Katajanokan kärjestä sekä rajoitetusti esim. Suomenlinnasta ja Vallisaaresta. Ajantasaisimmat lisätiedot katselualueista maalla että merellä sekä kartta paraatin reitistä löytyvät tapahtuman verkkosivuilta.

Huom! Parade of sails järjestetään säävarauksella. Mikäli tuuli yltyy tai sää muutoin on liian epävakaa, voidaan paraati joutua perumaan jolloin alukset lähtevät Helsingistä omaan tahtiin, sään salliessa.

Parade of sailsin reitti:

Lisätietoja:
harbourmaster@eventshelsinki.fi