Esiintyjät

The Tall Ships Races Helsinki 2024 tuo Eteläsatamasta Halkolaiturille useita esiintyjiä, jotka nostavat tapahtumatunnelmaa ja yllättävät tapahtumayleisön. Tutustu esiintyjiin täällä!

Taikuri Kari
Lastentaikuri, joka rakastaa työtään ja sen kyllä huomaa. Iloisuudella ja vauhdikkuudella vangitseva show on omiaan nostattamaan perheen pienimmissä naurunremakoita, jotka muistetaan monta päivää! Taikuri Karin seurassa viihtyvät kaikki taaperoista kokeneempinkiin konkareihin.

Mimmit
Mimmit on riemastuttavan hauska kahden sisaruksen muodostama lastenyhtye. Mimmit pulppuavat laulua, tanssia ja puhetta ja saavat kuuntelijat taatusti hyvälle tuulelle. Yhtyeen ilmava luomusoundi on balsamia myös vanhempien korville. Duon lavaenergia tempaa mukaansa niin lapset kuin aikuiset.

TipTop Walkers
TipTop Walkersin erityisosaamista ovat näyttävät ja interaktiiviset hahmot, sirkustemppuja unohtamatta! Ryhmä tuottaa vaikuttavan monipuolisen hahmokokoelmansa lisäksi kahta omaa nykysirkusesitystä, sekä uusia produktioita valmistellaan parhaillaan. Tall Ship Races Helsinki 2024-tapahtumassa nähdään TipTopin viihdyttäviä aluetaidehahmoja, sekä ryhmän ainutlaatuinen pyörillä kulkeva esiintymislava!

Skidit työpajat
Hellehattuja ja merkkiliputusta! Tule taittelemaan oma hattu, vene tai laatimaan lippu jolla viestiä sinulle tärkeitä asioita. Työpajat käynnissä Lasten uutisten puistossa. Tervetuloa! Työpajan toteuttaa Skidit-kollektiivi, joka liputtaa leikkisän elämän puolesta. Skidit-kollektiivi tuottaa supersuosittuja Skidit-tapahtumia, kuten festareita, risteilyjä ja diskoja. Kollektiivi on tehnyt sisältöjä kulttuurikeskuksille, festivaaleille, Helsingin kaupungille ja kirjastoille. Lisää: https://allday.fi/artisti/skidi-disko/

Skidit-disko
Skidit-disko tarjoaa musiikkimatkan lastensävelistä tämän päivän tinkimättömiin hitteihin. Lämminhenkisessä diskossa yhdistyvät tanssittavat bängerit, hauskat leikit, tanssiopetus, mielikuvituksellinen meininki sekä kivat visuaalit. Hyvä meininki kerää tanssilattialle niin aikuiset kuin lapsetkin. Let’s baila!

Olli Soikkeli Trio
New Yorkissa asuva ja Pielisen rannalta Nurmeksesta maailmalle ponnistanut Olli Soikkeli on noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista. Suomeen hän saapuu basisti Joonas Tuurin ja rumpali, Aleksi Heinolan kanssa. Syvälliset tulkinnat, rouhea svengi ja virtuoottinen nopeus paiskaavat kättä alvariinsa tässä triossa!

Freestyle-jalkapalloilija Emmi Björn
Emmi Björn on suomalainen freestylejalkapalloilija, joka tempaistiin mukaan kansainväliseen sirkukseen somen kautta. Nykyään hän asuu Suomessa ja viihdyttää Tall Ships Races Helsingin tapahtumakävijöitä monipuolisilla ja hämmästyttävillä tempuillaan!

Vatsastapuhuja Sari Aalto
Suomen suosituin vatsastapuhuja ja TikTok-tähti Sari Aalto valloittaa hulvattoman räiskyvillä esityksillään! Lavashow’ssaan Sari yhdistää raikkaalla tavalla koomista vatsastapuhumista ja musiikkia: kaiken ikäiset katsojat nauravat äimistyneenä, kun lavalle nousevat pistämään parastaan somesta ja tv:stä tutut hulvattomat nukkehahmot Simpanssi-Anssi, Aatu-vauva tai laulava yksisarvinen Hani-Poni. Sari tuli tunnetuksi Talent Suomi -tv-ohjelmassa, ja hänen hauskat nettivideonsa ovat keränneet yli 2 miljardia katselukertaa ympäri maailman. Esitysten jälkeen Sari pitää Meet & Greetin jakaen fanikortteja.

Timo Lassy Trio
Timo Lassya voi hyvällä syyllä kutsua yhdeksi maamme valovoimaisimmista jazz-artisteista. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levyn ostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Hänen musiikissaan korostuvat huippuunsa hiottu yhtye , vahvat sävellykset sekä ilmaisuvoimainen live-energia. Tapahtumassa kuullaan Lassyn, basisti Ville Herralan ja rumpali Jaska Lukkarisen muodostamaa Trioa, joka julkaisi ylistystä keränneen debyyttilevynsä 2021. Helsingin sanomat kehui We Jazz Recordsin julkaiseman Trio-albumin viiden tähden arvoiseksi ja suitsutus jatkui pian kansainvälistä mediaa myöten.

Luontoliitto
Luontoliitto on lasten ja nuorten oma luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtuman näyttelyalueella sijaitsevalla pisteellä voi saada tietoa Itämerestä ja tutustua Luontoliiton toimintaan. Muoviton meri-kampanjan piste tarjoaa perheen pienimmille mahdollisuuden kantaa kortensa kekoon roskattoman ympäristön eteen. Välineeksi saat roskapihdit sekä roskapussin. Pisteellä tulee olemaan myös muuta toiminnallista ohjelmaa! Tapahtuman lavoille Luontoliitto tuo mielenkiintoisia meritarinoita kaikkien kuultavaksi!

Trio Banda Caribe Helsinki
Banda Caribe Helsinki tuo Kuuban ja Karibian saarten iloiset ja vauhdikkaat salsan sävelet Tall Ships Race -kesään. Kaunis musiikki viihdyttää vierailijoita Katajanokalla ja saa tanssijalan vipattamaan paitsi salsan, niin keinuvan merenguen, romanttisen bachatan sekä leikkisän cha cha cha´n tahdeissa. Trion karismaattiset muusikot ovat säveltäjä ja musiikillinen johtaja kitaristi-basisti Daniel Baro, Conga & Quiro -virtuoosi Alexis Neyra sekä trumpetisti-huilisti Sami Pöyhönen. Heidän musiikkinsa soi aina niin modernina ja tanssittavana Daniel Baron sovitusten myötä. Sol y alegria de Cuba para ti!

Repin & Rauhala Duo
Tuomas Rauhala luo rumpujen takana jykevän perustan, jonka päälle Sergei Repin loihtii digiharmonikastaan esille niin basso-, kuin kitarapartionkin. Repin & Rauhala Duon ohjelmistossa on rock klassikoita esim. Metallican, Rage Against the Machinen ja Iron Maidenin tuotannoista.

Päistikka Duo
Päistikka Duo on Päistikka pienoiskoossa! Pienestä koosta huolimatta duo pitää meiningistä tiukasti kiinni. Tarvittaessa rytmiä iskee syntikka sekä loopperi ja torvetkin hoituvat minitorvisektion voimin. 

Rae Reinvall
31- vuotias notkeusakrobaatti ja käsilläseisoja. Myös trapetsista löytyy kokemusta! Soolonumerossa hän yhdistelee notkeusakrobatiaa ja välinemanipulaatiota estetiikkaa ja rauhaa hengittävässä esityksessä.

Linnanmäen sirkuskoulu
Linnanmäen sirkuskoulussa toiminta on  harrastuspohjaista. Opetus on henkilökohtaista ja perustuu ryhmälle tehtyyn opetussuunnitelmaan. Ryhmissä opetetaan mm. taikuutta,  jongleerausta, tasapainoa ja kaikenlaista akrobatiaa. Tavoitteena on monipuolinen  taidekasvatus. Liikunnallisen kasvatustyön lisäksi sirkuskoulu opettaa  esittävän taiteen kulttuurin tuntemusta, tukee oppilaiden sosiaalista  kasvua sirkustaiteen avulla ja antaa pohjan oppilaan yksilölliselle  kehitykselle. 

MIELI ry:n Huolituoli
Matalan kynnyksen tila, jossa voi keventää mieltään luottamuksellisesti ja matalalla kynnyksellä. Huolituolissa päivystää MIELI ry:n koulutettu vapaaehtoinen tai kriisityöntekijä. Huolituoli voidaan järjestää melkein mihin vain, monenlaisiin tapahtumiin, julkisiin tiloihin ja oppilaitoksiin. Ajanvaraus Huolituoliin käynnistyy kesäkuussa.

Ilmastokahvila
Ympäristö ja tulevaisuus mielessä -hankkeen järjestämä Ilmastokahvila on matalan kynnyksen tila, joka on omistettu ympäristöahdistuksen ja tulevaisuuden epävarmuuden käsittelyyn. Yhdessä ammattilaisen ja muiden kanssa voidaan keskustellen löytää pieniä ratkaisuja, rohkeutta yrittää ja toivon kipinöitä.

DJ Academy Helsinki
DJ Academy -työpajoissa opitaan miksausta, scratchausta ja jugglausta. Mielekästä tekemistä, uusia kavereita ja monitaitoinen musayhteisö. Tule DJ Academyyn! Viikottaisen kurssitoiminnan lisäksi tarjolla on tapahtumia sekä masterclass-tunteja muilta alan ammattilaisilta. Genrerajaa ei kursseilla ole, voit tulla juuri sellaisena kuin olet ja soittaa sitä musiikkityyliä, joka itsellesi sopii!

Elokapina
Extinction Rebellion perustettiin Iso-Britanniassa lokakuussa 2018. Suomessa Elokapinan toiminta käynnistyi marraskuussa 2018. Vuoden 2018 lopusta lähtien on järjestetty maailmanlaajuisia kapinaviikkoja ja paikallisia aktioita, joissa tuhannet kapinalliset ovat hyödyntäneet kansalaistottelemattomuutta, taidetta ja yhteisöllisyyttä asettuessaan nykyistä, itselleen haitallista järjestelmää vastaan. Tämä järjestelmä on tuonut meidät kriisitilaan, jossa planeetan ekosysteemi alkaa sortua ja riski koko ajan pahenevan tuhon iskemisestä kasvaa hetki hetkeltä. Toimintamme ytimessä onkin yhteisöllisyys ja uusiutuva kulttuuri, joiden avulla voimme luoda uudenlaisia, elämää ja hyvinvointia ylläpitäviä tapoja toimia ja nähdä ympäröivä maailma. Kun vanhan maailman arvot luhistuvat, on tärkeää luoda tilalle uutta ja parempaa, niin ihmisten, eläinten kuin koko ekosysteemin hyvinvoinnin huomioon ottavaa elämää.

Nani Pajunen
TkT Nani Pajunen on kestävyyssiirtymän ammattilainen, joka on työskennellyt teollisuudessa, konsulttina sekä vetänyt yritysten ja yliopistojen yhteisiä tutkimus- ja kehityshankkeita. Nani oli yksi kansallisen kiertotalouden tiekartan kirjoittajista Sitralla. Tällä hetkellä Nani on vapaalla Sitran Kestävyysratkaisut -yksikön johtavan asiantuntijan tehtävästä ja toimii AFRY:llä konsulttina sekä valmistelee yritysten kanssa yhteistyössä TKI-hankkeita auto- ja meriteollisuuden kestävyyssiirtymän vauhdittamiseksi Turun ammattikorkeakoulussa.

Valtteri Moilanen
Valtteri on ympäristö- ja luonnonvaraekonomi. Hän on aloittanut aktivismiuran Fossil Free Turku –kampanjassa vuonna 2016 ja sitä kautta perehtynyt yhtiö- ja sijoittajavaikuttamisen maailmaan. Hän on ollut järjestämässä Power Shift 2020 ja 2021 –tapahtumia sekä osallistunut Climate Moven, Elokapinan ja 350 Suomi ry:n toimintaan.

Kati Kauppi
Kati työskentelee Helsingin kaupungilla projektipäällikkönä BaltiPlast-hankkeessa, jonka tavoite on etsiä ratkaisuja kertakäyttö- ja pakkausmuovijätteen vähentämiseen ja kiertotalouden edistämiseen Itämeren alueella. Toimiin kuuluu mm. tunnistaa, testata ja jalkauttaa konkreettisia ratkaisuja, joilla pystytään vähentämään muovijätteen määrää Itämeren alueella ottaen huomioon paikalliset käytännöt. Kolmivuotista (2023–2025) hanketta rahoittaa Interreg Baltic Sea Region, Uudenmaan liitto ja Helsingin kaupunki. Hankkeessa on 18 yhteistyöpartneria kuudesta eri maasta (Suomi, Ruotsi, Viro, Liettua, Latvia ja Saksa).

John Nurmisen Säätiö
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä, kuten rehevöitymistä ja luontokatoa. Säätiö on myös palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. Vahvistamme ihmisen suhdetta mereen. Työtä ohjaavat tulokset ja vaikuttavuus. Säätiön toimintaa rahoitetaan pääosin lahjoituksilla ja avustuksilla.

Helsingin nuorisoneuvosto
Helsingin nuorisoneuvosto on vaaleilla valittava kolmenkymmenen helsinkiläisnuoren vaikuttamiselin. Vaikuttajaryhmä edustaa nuoria Helsingin päätöksenteossa sekä kaupungin eri toimialojen toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja seurannassa. Nuorisoneuvosto esittelee kaupungin nuorille teettämän kyselytutkimuksen tulokset ja paneelikeskustelussa pohtivat nuorten luontosuhdetta nykyajassa.

Taneli Saari
Taneli Saari on Tunne ry:n toiminnanjohtaja. Tunne ry on vuonna 2018 Helsingissä perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää maailmaa, jossa kenenkään ei tarvitse olla yksin ympäristönmuutokseen ja tulevaisuuteen liittyvien tunteiden ja ajatusten kanssa.

Maris Pihlap & maria kallastu: Maris Pihlap on laulaja, tuottaja ja DJ Tallinnasta, Virosta. Hänen matkansa alkoi kansanmusiikkiviulistina, syventyen perinteiseen musiikkiin, ja ajan myötä hän siirtyi tuottamisen, laulunkirjoittamisen ja remixauksen pariin. Maris vie kuulijan matkalle, jossa perinteiset musiikilliset elementit kietoutuvat vaivattomasti houkutteleviin melodioihin elektronisissa tuotannoissa.

Maria Kallastu on raikas tuulahdus tuoretta virolaista art-popia sulavilla R’n’B-vokaaleillaan, joita maustavat unenomaiset äänimaisemat ja nostattavat harmoniat. Lapsuudestaan asti erilaisten musiikkityylien ympäröimänä ja niihin syventyneenä Kallastu on löytänyt oman ilmaisutapansa musiikkituotannossa ja kirjoittamisessa. Hän kokee, että tuottaminen ja laulaminen ovat hänelle yhtä tärkeitä taiteilijana.