Info

Suuret purjelaivat saapuvat jälleen Helsinkiin heinäkuussa 2024!

Vuosittainen tuhansien nuorten kansainvälinen suurten purjelaivojen kilpailu Tall Ships Races järjestetään Itämerellä joka neljäs vuosi. Tapahtuman tarkoitus on edistää yhteisen purjehdustapahtuman kautta nuorten koulutusta ja yhteistyötä kansallisuuteen, kulttuuritaustaan, uskontoon ja sosiaaliseen taustaan katsomatta ja se tuo kaupunkiin useita kymmeniä suuria ja näyttäviä purjealuksia miehistöineen, joiden ympärille suuri yleisötapahtuma rakennetaan. Helsinki toimii yhtenä kilpailun isäntäsatamana 4.–7.7.2024 ja tapahtuman odotetaan keräävän kaupunkiin noin 500 000 kävijää. Tapahtuma-alueena toimii kaupungin keskustassa Eteläsataman, Kauppatorin, Katajanokan, Kanavarannan ja Pohjoisrannan alue. Tapahtuma-alue on avoinna to-la 4.-6.7. klo 11-22 (Lasten uutisten puisto 11-18) sekä su 7.7. klo 11-16.

Tall Ships Races on Euroopan suurin maksuton perhetapahtuma, joka tarjoaa runsaasti ohjelmaa sekä yleisölle että laivojen miehistöille. Vuoden 2024 Tall Ships Races -tapahtumassa on mukana kuusi isäntäsatamaa, joista peräti kolme on Suomessa. Mukana ovat Helsingin lisäksi Liettuan Klaipeda, Viron Tallinna, Suomen Turku, Ahvenanmaan Maarianhamina ja Puolan Szczecin.

Edellisen kerran Tall Ships Races nähtiin Helsingissä 2013.

Tapahtuman kattojärjestö on Sail Training International

Helsinki lähettää tapahtumassa 100 helsinkiläistä 15–25-vuotiasta nuorta purjehtimaan kilpailuun osallistuville aluksille. Alusten matkaa kilpailussa voi seurata Yellow Brick tracking-sovelluksen avulla https://sailtraininginternational.org/yb-tracking/.

Tapahtuman tuottaa Helsingin tapahtumasäätiö. Helsingin tapahtumasäätiö on vastuullinen tapahtumajärjestäjä. Säätiö on sitoutunut noudattamaan vastuullisia menettelytapoja kaikessa toiminnassaan aina tapahtumatuottamisen käytännöistä ohjelmasisältöihin ja tapahtumaviestintään.

Kuva: Lauri Rotko