Tall Ships Races Helsinki 2024 – tapahtumakävijän vinkit

Tervetuloa mukaan The Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtumaan. Vinkit tapahtumaan löydät alta sekä vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.

 1. Milloin tapahtuma on?

Tapahtuma on aikavälillä 4.-7.7. Tapahtuma-alue on auki to-la 11-22 sekä su 11-16. Lasten uutisten puisto on avoinna 11-18 sekä 11-16. 

 1. Missä alukset sijaitsevat? Koska alukset saapuvat?

Alukset sijaitsevat Kauppatorilla ja Katajanokalla sekä Kanavarannassa, Pohjoisrannassa ja Halkolaiturilla. 

Alukset kilpailevat Klaipeda-Helsinki-välisen matkan. Saapumisaikaan vaikuttaa erityisesti sääolosuhteet. Kaikki alukset ovat kiinni omalla laituripaikallaan viimeistään torstaina klo 12.00.

 1. Pääseekö aluksille vierailemaan? 

Alukset ilmoittavat vierailuajoista alusten ulkopuolella. Monet alukset päästävät vierailemaan kannella, mutta ajankohdat ovat aluksen itse päätettävissä. Kannattaa tulla tapahtumaan ja kiertää aluksia, niin vierailuajankohdat löytyvät parhaiten. 

 1. Miten tapahtuma-alueelle pääsee? 

Tapahtuma-alueelle kannattaa tulla julkista liikennettä hyödyntäen. Raitiovaunulinjat 4 ja 5 tulevat tapahtuma-alueelle. HSL on lisäksi lisännyt raitiovaunulle numero 5 vuoroja, ja se kulkee  to-la 9-23 ja su 9-19 ilman taukoja.

Lisäksi metro pysähtyy idästä tullessa Helsingin yliopiston pysäkillä ja lännestä tullessa Kampin pysäkillä. Molemmista on kävelymatka tapahtuma-alueelle. Helsingin päärautatieaseman pysäkki on pois käytöstä.

Itäisestä Helsingistä pääsee Meritullin torille Kruunuvuorenrannasta lautalla numero 17.

Kaupunkipyörät ja skuutit TSR-alueella

Kaupunkipyörällä saapuessa tulee huomioida, että Vanhan kauppahallin eteläpuoleinen pysäköintiasema (nro 074) suljetaan.

Mikäli saavut skuutilla, huomioithan, että 

 •  Palace-hotellia vastapäätä Vironaltaan reunalla oleva pysäköintialue suljetaan ja sen korvaa hallin eteläpuolelle avattava suurempi alue
 • Vanhan kauppahallin meren puoleisen sivun pysäköintialue suljetaan ja sen korvaa hallin eteläpuolelle avattava suurempi alue
 • Kauppatorin keskivälillä Helenankadun kohdalla olevaa pysäköintialuetta suurennetaan normaalista
 • Maailmanpyörän takana Katajanokalla oleva pysäköintialue suljetaan ja sen korvaa kadun toiselle puolelle avattava suurempi alue
 • Katajanokanrannan Ravintola Nokan kohdalla oleva pysäköintialue siirtyy joitakin metrejä Katajanokan Casinon suuntaan
 • Pohjoisrannan alkupään pysäköintialue siirtyy joitakin metrejä keskustan suuntaan
 • Kaikki tapahtuma-alueet ovat ajokieltoaluetta
 • Kaikki yleisön siirtymäalueen ovat hidastetun ajon alueita

Henkilöautot suositellaan jätettäväksi kotiin, sillä parkkipaikkoja alueella on erittäin niukasti. Muista alueen liikennejärjestelyistä löytyy tietoa täältä.

Lauttaliikennettä Suomenlinnaan on lisätty ja lisävuorot löytyvät HSL:n reittioppaasta. Lisäksi huoltolautalle on lisätty vuoroja Katajanokalta. HSL:n reittioppaan saat ladattua sovelluskaupasta. 

 1. Mistä tiedän, missä mikäkin alus on? 

Tapahtuma-alueen kartta on ladattavissa täällä, ja lisäksi paperisia aluekarttoja jaetaan infopisteillä sekä kierrätyspisteillä tapahtuma-alueella. Infopiste sijaitsee Lyypekinlaiturilla.

 1. Mistä pääsen seuraamaan purjeiden paraatia? 

Sunnuntaina laivojen lähtiessä purjeiden paraatia voi seurata Suomenlinnassa ja Vallisaaressa. Tarkemmat ohjeet löydät täältä: https://tallshipsraceshelsinki2024.fi/info/veneilijoille/

 1. Mistä löydän tapahtuman ohjelman?

Päiväkohtainen tapahtumaohjelma löytyy www-sivuilta: https://tallshipsraceshelsinki2024.fi/ohjelma/