Tapahtuma tarjoaa livemusiikkia moneen makuun

Suurten purjelaivojen lisäksi The Tall Ships Races Helsinki 2024 tarjoaa paljon muutakin kiinnostavaa ohjelmaa koko perheelle. Juhlan tunnelmaa luo monipuolinen musiikkikattaus, josta jokainen löytää varmasti omat suosikkinsa.

Torstai käynnistyi jazzin tahdissa

New Yorkissa vaikuttava Olli Soikkeli on noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista. Soikkelin lisäksi trioon kuuluu basisti Joonas Tuuri ja rumpali Aleksi Heinola. Yhtye tunnetaan erityisesti syvällisistä tulkinnoista, rouheasta soundista ja virtuoosimaisesta soittotaidosta.

Tapahtuma-alue alkoi pikkuhiljaa täyttyä yleisöstä Olli Soikkeli Trion aloittaessa soittonsa torstaina klo 15 Street-lavalla. Aurinko helli jazzin ystäviä, ja musiikki tuntui olevan erityisesti tapahtuman varttuneemman yleisön mieleen. Yksi keikan kohokohdista oli harvemmin esitetty Duke Ellingtonin kaunis Azure-kappale.

Erkki ja Anneli olivat tulleet tapahtuman alkajaisiksi nauttimaan kesäisestä jazz-keikasta.

Tulin varta vasten kuuntelemaan Olli Soikkelia. Hienoa jazzia, tunnelma on sopivan rauhallinen, mikä on oikein hyvä asia tämän ikäisille, luonnehti Erkki.

Mimmit laittoi vauhtia pikkuväkeen

Erityisesti lapsiperheille suunnatussa Lasten uutisten puistossa esiintyvä energinen Mimmit Duo viihdytti torstain iltapäivässä perheen pienimpiä. Kahden sisaruksen, Pauskin ja Hansun, muodostama lastenyhtye on luonut ainutlaatuisen uran suomalaisessa lastenkulttuurissa; yli 15 miljoonaa YouTube-katselua, useita TV-sarjoja sekä faneja ympäri maailmaa.

Mimmien mukaansatempaava esitys sisälsi sekä suomalaista kansanmusiikkia että maailmanmusiikkia. Dino-salsat, merilehmätanssit ja käsienpesulaulut saivat niin lapset kuin vanhemmatkin mukaan hauskanpitoon.

Kolmivuotias Aleksi oli isänsä kanssa jonottamassa keikan jälkeen Mimmien nimmaria. Aleksi oli jo tottunut Mimmien keikoilla kävijä. Myös tämä keikka sai häneltä vahvan ’peukku ylös’ -arvion.

Torilla keinuttiin Karibian rytmeissä

Street-lavan alkuillassa tarjoiltiin myös letkeitä Kuuban ja Karibian säveliä Banda Caribe Helsinki -yhtyeen tahdissa. Säveltäjä ja musiikillinen johtaja kitaristi-basisti Daniel Baro, conga- ja quiro-virtuoosi Alexis Neyra sekä trumpetisti-huilisti Sami Pöyhönen tanssittivat tapahtumayleisöä.

Sähäkän salsan lisäksi ohjelmistossa kuultiin myös keinuvaa merengueta, romanttista bachata ja vauhdikasta cha cha chata. Yleisön taitavimmat salsaajat laittoivatkin lanteet suihkimaan ja nauttivat esityksestä täysin rinnoin.

Ystävättäret Irina ja Pia tulivat nauttimaan esityksestä roseviinin äärellä. Kuubalainen musiikki oli heille ennestään tuttua, ja Pia tanssii salsaa itsekin.

Tarjolla on aitoa, letkeää kuubalaista musiikkia, kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan, vinkkaa Pia.

Kaikki kolme esitystä voi nähdä myös perjantaina, katso ohjelma tästä.
Lauantaina livemusiikkia löytyy myös Espan lavalta, katso ohjelma tästä.

Kuva: Toni Panula