Purjehdustapahtuma elävöittää Helsingin satamaa

The Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtuman onnistuminen on todellista tiimityötä, jossa tärkeänä linkkinä toimii Etelä-Suomen Satamapalvelu Oy, joka hoitaa suuret purjealukset satamaan yleisön nautittavaksi. Tapahtumalla onkin suuri merkitys sataman elävöittämiselle.

Jututimme toimitusjohtaja Miika Mandellia kiireisen työpäivän keskellä. Haastatteluhetkellä tapahtuman suurinta purjealusta, puolalaista Dar Mlodziezya, odoteltiin saapuvaksi satamaan.

– Tänään normaalin linjaliikenteen lisäksi on aamusta asti päivystetty missä purjelaivat tällä hetkellä liikkuvat. Lisäksi ollaan rakennettu vedenjakelua aluksille. Ensimmäinen alus on ottamassa juuri luotsia päälle, ja pian saadaan se Katajanokan laituriin, Miika Mandell kertaa päivän tapahtumia.

Vastuullisesti seuraaville sukupolville

Vastuullisuus on yksi Etelä-Suomen Satamapalveluiden kantavia arvoja. The Tall Ships Races Helsinki -tapahtumassa tämä näkyy myös käytännössä, sillä kaikki satamapalvelut tuotetaan täysin sähköisesti ja päästöttömästi. Vastuullisuus on tärkeä viesti välittää myös nuorille purjehtijoille.

Toivotamme kaikki tapahtuman nuoret purjehtijat lämpimästi tervetulleeksi Helsinkiin. Merenkulku on tärkeää varsinkin meille suomalaisille. Itämerihän on hyvin herkkä murtovesiallas, joka on valitettavasti päässyt vuosien saatossa vähän heikompaan kuntoon. Itämeren kävijät ja merellä liikkujat ovat keskeisessä roolissa siinä, että saadaan merta suojeltua, Mandell miettii.

Elävä tapahtuma tarjoaa jokaiselle jotakin

The Tall Ships Races Helsinki -tapahtuman tärkeimmät vetonaulat ovat luonnollisesti upeat purjealukset. Miika Mandell iloitsee myös tapahtuman rikkaasta ohjelmatarjonnasta, joka elävöittää sataman ympäristöä. Mielenkiintoista aktiviteettia löytyy koko perheelle.

Näin pitkän linjan merenkulkuihmisenä minulle tapahtuman kohokohta ovat alukset, Miika Mandell myöntää. Otetaan nyt ensimmäiset sisään, niin menen varmasti myöhemmin vierailulle katsomaan hienoja aluksia.

Tänne vaan kaikki katsomaan ja kokemaan, hän huikkaa ennen kuin palaa takaisin työn touhuun.

Kuva: Juha Hautakangas