Etelä-Suomen Satamapalvelut tuo suuret purjelaivat turvallisesti satamaan

The Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtumassa laivojen turvallisesta saapumisesta satamaan vastaa Etelä-Suomen Satamapalvelu Oy. Heidän avustuksellaan suurimmat alukset saadaan kiinnitettyä laituriin ja tuotua yleisön iloksi.


Etelä-Suomen Satamapalvelut tarjoaa monipuolisen palveluvalikoiman, kuten alus-ja satamapalveluita, terminaalipalveluita ja turvallisuuspalveluita. The Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtumassa alusten kiinnitys- ja irrotustehtävät ovat tärkeässä roolissa, sillä suuria purjelaivoja, joista osalla on jo kunnioitettava määrä purjehdusvuosia takana, ei nähdä joka päivä Helsingin satamassa.

Meille ainoana helsinkiläisenä satamapalveluyhtiönä on äärimmäisen upeaa, että Tall Ship Races saapuu 11 vuoden tauon jälkeen pääkaupunkiimme. Haluamme tietenkin olla mukana tekemässä hienoa merellistä tapahtumaa merellisessä kaupungissa ja avustamassa onnistuneessa isännöinnissä. Odotamme, että tapahtuma tarjoaa kaikille kävijöille jotain ennenkokematonta ja parasta Helsinkiä kauniiden purjelaivojen parissa. Toteaa Miika Mandell, Etelä-Suomen Satamapalveluiden toimitusjohtaja.


Etelä-Suomen Satamapalvelujen toiminta on ripeää ja joustavaa. Tarvittaessa aluspalvelut pystytään tuottamaan jopa tunnin varoitusajalla kiinnitys- ja irrotuspalveluiden osalta. Kaikkiaan yrityksen henkilökunta tekee noin 10 000 kiinnitys- ja irrotustoimintoa vuoden aikana ja tuottaa muita aluskäynteihin liittyviä palveluita.

Vastuullisesti Itämerta suojellen

Etelä-Suomen Satamapalvelu Oy on alansa vastuullinen toimija. Yritys on mukana suojelemassa Itämerta John Nurmisen Säätiön kautta sekä tukenut Baltic Sea Action Groupin työtä. Itämeri on mukana yrityksen tekemisessä ja päätöksenteossa.

Etelä-Suomen Satamapalveluissa on myös jo hyvä tovi sitten havahduttu hiilijalanjäljen pienentämiseen sekä uusiutuvan energian käyttöön ja tulee olemaan hiilineutraali vuonna 2025. Vaikka uusiutuvan energian käyttö merenkulussa ei olekaan aivan ongelmatonta, on haasteeseen tartuttu aktiivisesti. Esimerkiksi digitalisaation mahdollisuuksia hyödyntämällä saadaan dataa, joka sujuvoittaa alusten lähtöä ja saapumista. Turhat koneiden käynnistykset pystytään tällöin minimoimaan ja keskinopeus pidettyä hyvällä tasolla, jolloin täsmällisillä satamapalveluilla on osansa.

Tall Ship Races Helsingin vastuullisuusperiaatteet sopivat täysin meidän yhtiömme toimintakulttuuriin ja arvoihin. Meille on tärkeää, että satamapalvelut tuotetaan tehokkaasti, turvallisesti ja ekologisesti. Sellaisella tavalla, että kaikki pääsevät nauttimaan Itämerestä tässä hetkessä ja tulevaisuudessa. Olemme siksi vastuullisuus näkökulmastakin paras valinta tapahtuman yhteistyökumppaniksi. Mandell vinkkaa.