Tapahtumatiedote tapahtuma-alueen asukkaille

The Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtuma rantautuu Helsinkiin 4.-7.7.2024

The Tall Ships Races Helsinki -tapahtuma järjestetään tulevana kesänä heinäkuussa, 4.-7.7.2024 välisenä aikana. Tapahtuma-alueena on Kauppatorin, Katajanokan, Eteläsataman, Kanavarannan ja Pohjoisrannan alueet. Alueen rakennustyöt tapahtumaa varten alkavat 1.7. ja päättyvät 9.7. mennessä. 

Tapahtuma tulee vaikuttamaan alueen liikennejärjestelyihin sekä Eteläsataman että Katajanokan puolella. Tiedotamme liikennejärjestelyjen muutoksista toukokuun aikana. Tapahtumaan odotetaan jopa 500 000 kävijää, joten ruuhkiin on syytä myös varautua. Tapahtuma-alue on avoin alue, mutta tapahtuman palvelut ovat auki torstaista lauantaihin klo 11-22 sekä viimeisenä tapahtumapäivänä sunnuntaina klo 11-16. 

Tällä hetkellä tapahtumaan on ilmoittautunut yli 50 näyttävää alusta, joista kaukaisimmat saapuvat Brasiliasta ja Ecuadorista. Tapahtumapäivinä yleisölle on tarjolla monipuolista maksutonta ohjelmaa. Tove Janssonin puisto täyttyy lapsille suunnatusta ohjelmasta. Satama-alueilta löytyvät monipuoliset ravintolapalvelut sekä live-esiintyjiä. Lisäksi ohjelmassa on Itämeren suojeluun keskittyvää vastuullisuusohjelmaa eri toimijoilta. 

Tällä hetkellä tapahtumaan rekrytoidaan vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Mikäli haluat olla mukana tapahtuman toteutuksessa, voit ilmoittautua mukaan vapaaehtoiseksi. Lisätietoja tapahtumasta ja vapaaehtoistehtävistä löytyy The Tall Ships Races Helsingin www-sivuilla. 

The Tall Ships Races on Euroopan suurin, maksuton perhetapahtuma. Tapahtuman tarkoitus on edistää yhteisen purjehdustapahtuman kautta nuorten koulutusta ja yhteistyötä kansallisuuteen, kulttuuritaustaan, uskontoon ja sosiaaliseen taustaan katsomatta. Tapahtuma tuo kaupunkiin useita kymmeniä näyttäviä purjealuksia miehistöineen, joiden ympärille yleisötapahtuma rakentuu.

The Tall Ships Races Helsinki -tapahtuman järjestää Helsingin tapahtumasäätiö, joka vastaa Helsingin kaupungin tapahtumatuotannoista.

Kuva: Riku Pihlanto
Lisätietoja: 

tsrhelsinki2024@eventshelsinki.fi