Välkommen som volontär till Tall Ships Races Helsinki!

Vill du vara en del av ett oförglömligt evenemang, en folkfest som engagerar hela Helsingfors? Då ska du anmäla dig som volontär till Tall Ships Races Helsinki 2024!

Segelevenemanget Tall Ships Races äger rum i Helsingfors den 4-7 juli 2024, då flera tiotal segelfartyg från hela världen och deras besättningar anländer till Helsingfors.

För att garantera evenemangets framgångsrika genomförande söker vi en stor mängd volontärer för olika uppgifter. Arbetsuppgifterna kommer att ske mellan 30 juni och 9 juli 2024. Volontäruppgifter kan också finnas tillgängliga tidigare under uppbyggandet eller senare under nedmonteringen av evenemanget. Volontärerna skolas till uppgifterna.

Volontäruppgifter bygger på frivillighet och är oavlönade. Som volontär får du lära dig om hur ett stort evenemang skapas och njuta av evenemangets internationella atmosfär, nya bekantskaper och utmärkta laganda!

I volontärernas uppgifter ingår t.ex. att fungera som liaison officer på fartyg, att jobba i mediacentret eller vid informationsdisken, jobba med olika stödfunktioner, transportuppgifter, VIP-tjänster, assistera vid besättnings- och publikprogram eller däck evenemang samt övriga uppgifter inom evenemangsproduktion.

 • goda kunskaper i finska och engelska, andra språkkunskaper är en fördel
 • initiativförmåga och ansvarskänsla samt ett raskt arbetstag
 • engagemang för uppgiften och deltagande i skolningstillfället
 • förmåga att komma överens med olika människor och nationaliteter
 • minst 15 års ålder*, vissa uppgifter kräver 18 års ålder

  Volontärer under 18 år kan söka till evenemanget som volontär. Det rekommenderas att personer under 18 år ansöker tillsammans med en vårdnadshavare eller någon annan vuxen. Personer under 18 år behöver vårdnadshavarens samtycke för att delta i evenemangets volontäruppgifter. Samtycksblanketten skickas efter att man har blivit vald och den bör returneras under vårens 2024 volontärskolningstillfälle.

Liaison officers som arbetar på statliga fartyg försöker vi hitta bland personer som har fullgjort värnplikten, så vi ber att du också uppger din militära rang.

Volontärförmåner

 • Arbetskläder
 • En varm måltid varje dag
 • Arbetsintyg
 • Varierande arbetsuppgifter vid ett storevenemang
 • Begränsad möjlighet till inkvartering under evenemanget för de som kommer från andra orter (främst liaison officers)
 • Försäkring
 • Helsingfors intern resebiljett som behövs för att utföra uppgifterna

Ange ditt intresse för volontäruppgifter genom att fylla i bifogat formulär. Vi kommer att kontakta alla volontärer senast efter att ansökningstiden går ut i början av maj 2024. Skolning för utvalda volontärer kommer att anordnas i maj 2024.

Ansök oma att bli volontär genom att fylla i ansökningsformuläret (formuläret endast på finska)
Välkommen med att göra ett unikt storevenemang sommaren 2024 i Helsingfors!

Har du några frågor? Kontakta tsrhelsinki2024@eventshelsinki.fi

Foto: Lauri Rotko